close

16 Pași spre tine, însuți…

De fiecare dată când primesc întrebări, prefer să răspund printr-un articol și să citească mai multe persoane, nu doar o singură persoană. Te invit să faci pași spre tine, însuți și să-ți descoperi puterea interioară. Un pas în fiecare zi face minuni într-un an.

1. Încetează să mai cauți

Ești deja liber și complet. Esența ta este vastă, nelimitată, iar conștiința iluminată pe care o cauți este deja prezentă, chemându-te să vii acasă la propriul Sine…chiar acum. Conștientizează că ceea ce ești tu este strălucitor, neprețuit, nemaipomenit. Această esență strălucește în fiecare dintre noi. Suntem cu toții diamante. Nu trebuie să obții nimic, doar relaxează-te…ceea ce vrei să obții este deja aici…este ceea ce ești!

2. Iubește-te în totalitate

Când ești dispus să aduci lumina iubirii asupra părților de care nu ești prea mândru – asupra părților neacceptate, neiubite, a emoțiilor nedorite, în toate colțurile întunecate ale sufletului tău – iubirea le va impregna, le va îmbrățișa până când vei fi doar însăți iubirea. Iubirea apare când expui totul la lumină.

3.Iertarea este cheia către libertatea interioară

Foarte adesea facem greșeala de a crede că iertăm pe celălalt de dragul său. Adevărul este că ori de câte ori iertăm și ne eliberăm de conștiința întregii povești de care ne agățăm și cu care ne hrăneam, noi suntem cei eliberați. Iertarea este calea către libertate, dacă ești dispus să renunți la jocurile tale, să fii smerit, să te deschizi și să eliberezi durerea stocată și să permiți compasiunii naturale pentru ceilalți să apară. Smerenia este calea către adevărata iertare. Puterea vindecătoare a iertării este palpabil de puternică. Ea vindecă trupuri. Vindecă vieți. Vindecă relații. Poate vindeca națiuni întregi și este un adevărat dar pe care ți-l poți oferi ție însăți.

4. Ascultă-ți inima 

Nimeni nu știe mai bine calea ta decât inima ta. Ascultă-ți inima –  ea știe care sunt acțiunile perfecte. Când te simți încătușat, fără opțiuni, ai încredere în ghidarea înțelepciunii tale interioare. Doar ai încredere și abandonează-te complet. Atunci când bate puternic, simte și mergi în direcția ei.

5. Ascultă-ți corpul

Mintea este un loc înșelător. Uneori suntem prinși în confuzia minții. Se schimbă permanent. Încetează să mai cauți răspunsurile în minte. În schimb, adu-ți întreaga atenție asupra corpului. Corpul este barometrul sufletului tău. Dacă ai o întrebare, rostește-o cu voce tare, respiră și ascultă răspunsul. Corpul tău nu minte niciodată.

6. Ești responsabil pentru propria fericire

Crezi că iubirea și fericirea ta depind de cineva sau de ceva din exteriorul tău. Faci greșeala de a crede că bucuria ta provine de la mașina cea nouă, da la pantofii tăi eleganți sau de la vacanța minunată, dar acestea sunt pur și simplu o expresie a bucuriei tale, nu cauza ei. Adesea tânjim după acea iubire a-tot-cuprinzătoare, o căutăm la alții, devenim obsedați, chiar dependenți în căutarea noastră. Apoi îi învinovățim pe ceilalți pentru cum ne simțim sau pentru că nu trăiesc după așteptările sau regulile noastre. Și ne străduim să fim și mai mult iubiți, tânjind după atenția pe care simțim că ar trebui să o primim, creându-ne în schimb un sentiment de separare sau singurătate. Renunță la căutarea iubirii în afară. Nimeni nu te poate împlini. Ești deja complet, întreg. Odată ce ai realizat că această iubire nu poate pleca nicăieri, și se deschid toate posibilitățile. Fii dispus să renunți la apărările tale, să fii expus, vulnerabil și lasă-te ghidat de această iubire mai vastă – care vine și nu pleacă.

7. Nu te atașa de gândurile tale

Natura minții gânditoare este frica, îndoiala și judecata – un torent de imagini, cuvinte și sunete imaginate care îți traversează conștiința. Singurul înțeles pe care îl are povestea ta este seminificația pe care tu i-o atașezi. Nu este reală. Nu te mai preocupa de gândurile tale. Unele sunt induse și unele apar din memoria colectivă. Nu le mai atașa nici un înțeles. Cum vin, așa vor pleca. Fii observatorul lor. Fii acolo detașat…fără întrebări și fără emoții.

8. Acceptă că totul se întâmplă cu un motiv

Orice se întâmplă în viața ta chiar acum este perfect. Acceptă că se află acolo dintr-un motiv anume. Relaxează-te și renunță la reperele mentale pe care le creează mintea ta. Acceptarea duce la acțiunea corectă, integră. Când ne lăsăm prinși într-un gând sau o poveste a lui eu și viața mea sau ne lăsăm atrași în capcana nesfârșită de a încerca să înțelegem, devenim chiar acel lucru asupra căruia ne focalizăm. Pur și simplu renunță la poveste. Oprește-te din a te mai întreba De ce?. Oprește-te din a mai încerca să înțelegi. Oprește-te din a mai critica . Oprește-te din a mai învinovăți. Oprește-te din a mai învârti roata. Pur și simplu oprește-te.

9. Exprimă-ți recunoștința

Acordă-ți o clipă pentru a observa ce e în jurul tău! Când observi și ești recunoscător pentru tot ce e în jurul tău – persoanele dragi, sănătatea ta, capacitatea ta de a vedea, de a mirosi, de a auzi, de a atinge, de cariera ta, de casa ta, de capacitatea de a respira – aceasta creează o fereastră, o deschidere în grație. Când îți acorzi timp ca să te oprești și să fii cu adevărat prezent, fiecare experiență de viață devine o ocazie de a fi recunoscător. În fiecare dimineață când te trezești, privește în jur pentru câteva clipe, întâmpină noua zi cu ochi noi și experimentează Grația care te înconjoară. Mulțumește din toată inima pentru încă o zi în care ai fost binecuvântat cu daruri neprețuite. Bucură-te de tot ceea ce te înconjoară. Fii recunoștință.

10. Renunță la nevoia de a ști

Ai simțit recent că Ai nevoie să știi? Ai petrecut mult timp încercând să dezlegi misterele vieții? Renunță la nevoia de a ști totul. Dacă mintea ta gânditoare ar fi putut dezlega lucrurile, ar fi făcut asta de mult. Viața este un mister divin. Savurează cu bucurie acest mister.

11. Renunță la atașament

Libertatea poate fi exprimată prin non-atașament față de idei, credințe și cunoștințe acumulate, toate acestea fiind doar repere mentale născute din experiențele trecute, care îți îndepărtează aatenția de la ceea ce este aici, acum – de la conștiința momentului prezent. Când alegi să renunți la tot ceea ce crezi că știi și lași toate filtrele să cadă atunci tot ce rămâne este Conștiința.

12. Încetează să mai lupți. Pur și simplu abandonează-te.

Ce te împiedică să fii pe deplin prezent în fiecare clipă? Conștientizează scuzele pe care le folosești pentru a justifica faptul că nu ești prezent. Lasă gândurile cu privire la trecut sau viitor, la de ce? și cum? să se liniștească. Observă strategiile prin care ești distras de mișcarea neîntreruptă și activitatea vieții. Ascultă-ți dialogul intern: Nu am timp. Am atâtea de făcut. Când încetezi lupta, renunți la joc, îți permiți să fii pe deplin prezent. Acordă-ti permisiunea de a te opri pur și simplu.

13. Viața îți oferă întotdeauna o a doua șansă 

Fiecare experiență de viață este maestrul tău. Fiecare zi este un nou început. Fiecare oră este un nou început. Fiecare secundă este a doua ta șansă. Acum și aici începe o nouă etapă a vieții tale. Acceptă acest început și deschide inima să primeștii ceea ce vine spre tine.

14. Indiferent cât de profunde îți sunt problemele, te poți vindeca

Există o soluție pentru orice problemă. Cu cât te eliberezi de ele, cu atât mai mult se rezolvă. Vindecă-te de a spune cuvinte în defavoarea ta. Devino liber, întreg, vindecat. Se poate. Poți reuși.

15. Toate răspunsurile există deja în interiorul tău

Ești ocupat cu căutarea a ceva acolo, afară – a unui ideal, a unui paradis – poate Nirvana? Și dacă nu este nimic de găsit, de atins? Când îți orientezi conștiința spre interior, realizezi că deja te odihnești într-un ocean de perfecțiune, un ocean al posibilităților în această conștiință iluminată.

16. Dă-ți voie să simți plenar

Adevăratul curaj presupune disponibilitatea de a experimenta plenar tot ce simți în momentul prezent. Poți încerca să fugi de emoțiile tale, dar în cele din urmă ele te vor ajunge din urmă. Te vor vâna, până când renunți la cursa ta. Fii dispus să rămâi tăcut, să te deschizi față de emoțiile tale și să le simți plenar. Apoi observă ce rămâne.

Ce pași ai urmat dintre cei scriși aici, suflet frumos?

Care pas alegi astăzi, suflet frumos?

Cu iubire, Mihaela Ribu


  1. It truly is all the little things that make me happy! Totally agree with you! Elaine Maison Hedve

    February 10, 2021

Your email address will not be published. Required fields are marked *