close

De cate ori inima tace?

Iubesc sa traiesc aceste momente ale anului 2021. Cel mai bun an este anul 2021, spune mentorul meu favorit si cat adevar este in cuvintele ei. Daca pana in anul 2020 s-au facut curatari masive, globale si mastile au cazut rand pe rand ca sa avem timp sa procesam si sa acceptam adevarul, in acest an tot ce este mai bun si mai frumos apare la suprafata. Da, se face lumina. Da, renaste puterea inimii. Da, azi simtim mai mult decat ieri. Da, mintea confuza se impiedica si totusi este deschisa sa primeasca informatii plantand semintele adevarului. Da, azi scriu despre primele luni ale anului 2021.
Curaj, inima!
De multe ori ne pierdem printre ganduri si emotii ale trecutului indepartat fara a vedea lumina din fata ochilor nostri. In momentele de incertitudine, personalitatea omenirii apare la suprafata curatand ceea ce este in interior. Mult bagaj emotional sunt pe umerii multor persoane purtat de ani-lumina si acum se deschide cutia Pandorei in care tot felul de emotii se ascund. Emotii ce au fost ascunse pentru ca asa am fost invatati si asa am vazut. De aceea este greu de digerat ceea ce vedem si ceea ce simtim. Timpul vindeca si inima se deschide cu iubire si prin iubire de sine. Astazi iubeste-te mai mult decat ieri. Nu conteaza cate persoane te-au tradat. Nu conteaza cate persoane te-au inselat. Nu conteaza cate persoane te-au manipulat mental sau emotional. Trecutul este o experienta ce ne-a pregatit pentru momentul prezent. Azi nu iti puteam scrie daca nu experimentam ceea ce scriu. Doar gandeste-te putin sau poate putin mai mult. Recomand gandirea elevata nu cea distructiva. Stii ce conteaza? Conteaza ce alegi in acest moment cand realizezi adevarul. TOTUL DEPINDE DE TINE, SUFLET FRUMOS. Mereu m-am ghidat dupa aceste cuvinte. Pentru unii suna a egoism, pentru mine este iubire de sine. O iubire ce se invata vieti la rand, azi mai mult decat ieri si maine va fi o portie dubla de iubire divina servita la mic dejun, pranz si cina. Nu ma crezi? Incearca si spune-mi cum iti este. Iubirea vindeca tot.
De multe ori ne mintim ca totul este bine si de fapt se amplifica durerea din inima noastra. Cea mai buna minciuna este spusa de noi. De cate ori ne-am mintit ca nu pare ceea ce este? De cate ori am lasat inima la pamant ca sa ne ridicam la nivelul altor persoane? Stiu ca doare ceea ce spun aici si de aceea iti recomand sa fii bland cu tine, suflet frumos. Da-ti timp sa intelegi aceste cuvinte, nu te grabi. Unele seminte plantate acum, vor creste pe parcursul calatoriei tale. De multe ori am conversat cu persoane necunoscute si nu intelegeam mesajul lor si pe parcursul anilor, mi s-a confirmat acuratetea cuvintelor sale. Revenind la subiect, de cate ori ai cazut la pamant plangand si ai strigat ca nu mai poti? De cate ori ti-ai spus pana aici si totusi ai continuat in acelasi stil si cu acelasi comportament? De cate ori ti-ai lasat parintii sa abuzeze de bunatatea ta? De cate ori ai primit cuvinte jignitoare de la lume, desi nu iti cunosc decat numele? De cate ori ai auzit barfe despre tine si in loc sa te aperi, ai invatat ca mai bine intorci celalalt obraz? De cate ori ai lasat sa fii abuzat fizic, verbal sau psihologic si ai continuat la fel in loc sa ceri ajutor? De cate ori ai spus ca esti bine si de fapt erai atat de rau incat nici nu puteai vorbi sau ridica ochii din pamant de rusinea altora? De cate ori ai ramas singur in necunoscut si ai plans de unul singur si nimeni nu te auzea? De cate ori durerea a invins in locul iubirii? De cate ori intuitia a vorbit si nu ai ascultat-o? De cate ori ai ales drama in locul iubirii? De cate ori te-ai comportat agresiv pentru ca nu mai aveai cuvinte sa te explici? De cate ori ai reactionat impulsiv, in loc sa actionezi eficient si sa iti schimbi comportamentul? De cate ori ai lasat credintele limitative sa iti conduca viata? De cate ori ai lasat persoanele dragi sa te manipuleze emotional doar de dragul de a fi in preajma lor? De cate ori
te-ai pus pe ultimul loc in viata ta alegand pe altcineva in locul tau in sistemul familial? De cate ori te-ai certat cu Dumnezeu pentru ca nimic nu pare ce este? De cate ori Dumnezeu ti-a aratat calea si nu ai urmat-o? De cate ori fricile tale au invins pasiunile tale? De cate ori iubirea era in fata ochilor tai si nu ai vazut-o? De cate ori sa te mai minti din nou si din nou, suflet frumos? Alege iubirea constienta.
De multe ori uitam sa spunem cuvintele dulci si le inlocuim cu cele dure, fara dulceata in glas? Cuvintele au puterea de a schimba vieti. De multe ori cuvintele sunt subestimate. Subconstientul este programat de credintele si obiceiurile primite de la parinti, de la scoala, de la societate. Daca ai macar putin noroc si deschizi o carte, observi ca tot ce ai invatat nu este nimic adevarat. De aceea se perpetua specia din rau in mai rau. Pentru ca folosim aceleasi cuvinte ca cei care au mai fost aici. De aceea se spune ca atunci cand inveti o limba straina creierul se reconfigureaza, isi da restart. Din experienta, sunt de acord. Tot ceea ce am crezut ca e adevarat, s-a daramat putin cate putin mutandu-ma intr-o tara straina si calatorind prin Europa. Pentru ca am uitat cine suntem, am uitat sa ne amintim cine suntem. De aceea cuvintele pe care le rostesti sunt amprenta ta vocala in lume. Ce amprenta lasi in urma ta?
Te-ai intrebat cine esti si ce cauti aici pe Pamant? Ce rost au cuvintele tale in lume? Ce oferi lumii prin vorbele pe care le zici? Just think about that. Stiu, e greu a gandi si nu o spun sarcastic. O spun cu iubire pentru cei care citesc articolul pe pilot automat fara sa se intrebe, fara sa opreasca tot in jurul lor si sa le spun sa spuna STOP din a trai din concluzii. Efectul va fi negresit. De aceea se perpetua manipularea emotionala, pentru ca oamenii au uitat sa fie in prezent, au uitat sa traiasca momentul acum si aici ca ultima clipa adica din plin si au uitat rostul cuvintelor si il folosesc barfind, urand, denigrand si multe altele. Alege cuvintele  constient.
De multe ori inima striga tare batand in piept si cine o aude? De cate ori inima a plans pentru ca era in conflict interior cu mintea? Claritatea mintii incurajeaza inima sa se exprime eficient. Pentru ca dorintele inimii tale sa fie auzite, mai intai trezeste-ti mintea care este pe pilot automat, care are obiceuri si traditii ce nu mai sunt de actualitate. Dorintele inimii se manifesta cand ai ganduri si intentii pure. E usor ceea ce zic? E al naibii de greu. Dar inceputul este intotdeauna mai greu, nimeni nu zice ca este usor. Eu stiu ca tu vei cauta solutii uosare, metode magice care te transforma peste noapte, nu asta este solutia. Solutia este in inima ta. Doar tu ai cheia inimii tale. Eu doar plantez seminte si iti spun din experienta mea aici care nu a fost deloc usoara ci plina de schimbari, plina de situatii de criza ce au cerut de la mine solutii noi pentru ca cele vechi nu mai functionau. De multe ori ceea ce impiedica inima sa iti vorbeasca clar si concis este frica si crede-ma sunt de toate felurile. Un exercitiu practic este acesta. Conecteaza-te cu inima ta. Pune ambele maini pe inima si respira constient timp de 1 minut. Vorbeste cu inima ta. Spune-i tot ce te doare, tot ce te te apasa, tot ce simti cand nu mai simti sau te prefaci ca nu simti. Spune-i cand a fost ultima data cand ai zambit si de ce acum nu mai zambesti. Spune-i tot ce ai uitat si vrei sa iti amintesti vorbind cu ea. Plangi , descarca-te emotional si lasa spatiu inimii. Inima iubeste linistea, ofera-i aceasta placere mica. Lucrurile mari apar cand lucrurile mici sunt facute consistent. Iubeste-te constient.
De multe ori intunericul este atât de bine imprimat in subconstientul nostru incat orice urma de lumina, orice urma de iubire nu se vede sau nu o putem simti.
Ce alegi astazi constient?
Cu iubire, Mihaela Ribu

Your email address will not be published. Required fields are marked *