close

Ce iubesti, draga inima?

Anul 2020 este aici. Pana astazi, 31 ianuarie 2020 nu am deschis blogul din diferite motive ce mi-au impiedicat inima sa se exprime. Cand l-am deschis, am plans de fericire vazand comentariile voastre. Da, prezenta voastra aici este un dar al inimii mele ce ma chema sa scriu si totusi nu o faceam. Va multumesc cu recunostinta pentru prezenta voastra aici. Pentru voi scriu gandurile si emotiile inimii mele.

Inima este locul unde recunostinta renaste.

Ce iubesti, draga inima? m-am intrebat in momentele de cumpana ale vietii. Inima mi-a vorbit atat de tare incat cuvintele curg acum cand scriu.

Inima iubeste sa iubeasca. Dorintele inimii sunt simple, ele nu au nevoie de timp, spatiu sau ceea ce mintea cere. Ea doar vrea prezenta in tot ceea ce faci. Cand iubesti, te intrebi cum sa iubesti? Nu. Asa ziceam si eu. Pur si simplu simti si te lasi ghidata prin prezenta ta in acea relatie. Cand lucrurile devin complicate, este pentru ca inima ta simte un pericol sau nu se simte in siguranta. De multe ori cerem mai mult decat simtim. Cum facem asta? Prin faptul ca asteptam ca ceilalti sa ofere si ne ratacim absorbind agitatia mentala a celor ce ne inconjoara…poate fi un job toxic, poate fi o relatie toxica sau o persoana draga tie si totusi sa te raneasca inconstient nestiind ce face si noi o iubim, pentru ca iubim sa iubim.

Inima iubeste sinceritatea. Adevarul spus dintr-o inima sincera si un suflet pur este acceptat cu mult mai multa usurinta decat un adevar spus pe un ton impulsiv dintr-o minte ce manipuleaza. In zilele de astazi femeile au devenit barbati pentru ca barbatii au devenit femei. Energia feminina actioneaza cu inima pe baza intuitiei lor creatoare. Energia masculina este mintea si actioneaza pe baza logicii. Noi, femeile suntem emotionale si iubim sa simtim ceea ce inima ne vorbeste. Cand inima ne spune sa fim fericite si sa ne lasam purtate de viata prin ceea ce iubim sa facem, ea stie ca aceasta este calea spre infinit. Cat de sincer esti cu tine, insuti, suflet frumos?

Inima iubeste relaxarea. In goana noastra dupa succes ne-am ratacit si am uitat de noi. Am uitat cum sa iubim si sa ne iubim. Relaxarea este un tabu, exact ca sexul. Se vorbeste despre relaxare numai in spatii private si asta doar la psiholog sau la un terapeut. Astfel am ajuns sa fiu terapeutul vietii mele. Cum? Invatand sa ma iubesc relaxandu-ma. Mi-a fost greu sa ma relaxez? te intrebi. Foarte greu a fost. Efectiv nu puteam sta 5 minute intr-o pozitie fiind obisnuita mereu sa fac cate ceva. Nici cand ma uitam la film, tot timpul gaseam ceva interesant sa fac in timp ce filmul rula si pierdeam firul evenimentelor incat trebuia sa reiau filmul din nou si din nou. 🙂 Astfel am inceput sa invat sa fac coaching cu propria persoana. Am cautat si m-am documentat despre coaching pana am invatat cea mai eficienta metoda de coaching (pentru mai multe informatii despre coaching, lasa-mi un mesaj cu adresa ta de email). Inima ta stie de ce ai nevoie mereu. De multe ori ea ne vorbeste cand noi o intrebam, ai observat acest lucru? Un simplu exercitiu: Cand vrei sa te relaxezi si nu stii ce doresti si ce varianta sa alegi, pune mainile pe inima si intreab-o: ce isi doreste corpul tau pentru a se relaxa total? Ea iti va raspunde prompt si crede-ma ca acesta este adevarul inimii tale. Cum te relaxezi, suflet frumos?

Inima iubeste natura. In natura corpul prinde viata, mintea este calma, inima sare de fericire in piept si totul arata colorat chiar daca afara sunt nori sau ninge neincetat. De cateva zile inima imi striga tare in piept ca am uitat sa fiu copila cea fericita si zambitoare asa cum ma stie ea. Si mereu uitam sa o intreb: de ce crede asta? Pana intr-o dimineata, dupa meditatia de recunostinta a vorbit atat de tare incat m-au cuprins toate lacrimile si ma durea sa vad cum devenisem. M-a intrebat simplu: cand ai zambit ultima oara? Uitasem, da, uitasem. Prinsa in activitatile de zi cu zi uitasem sa zambesc si sa stau cu pisica mea de vorba care mereu alerga spre mine fericita, iar eu eram serioasa fiind prinsa in capcana mintii mele. Astfel, am decis sa ies afara la plimbare chiar daca afara este frig. Am prins viata la propriu. Natura este mama Pamant ce ne incalzeste inima cu copacii ei, cu apele curgatoare ce ne transmit intelepciunea si curata tot ceea ce e toxic, cu iarba si florile ce ne coloreaza vederea si ne transmit iubire prin totii porii, cu mirosul si aerul de pamant ce vibreaza in armonie cu energia noastra feminina, cu muntii ce pastreaza o intelepciune veche de mii de ani,cu atat de multe de spus si descris incat nu mi-ar ajunge ani lumina sa descriu puterea miraculoasa a naturii. Care este momentul tau de fericire in natura, suflet frumos?

Cu iubire, Mihaela Ribu


  1. Te Iubesc, Viata! ❤️❤️❤️💜💜💜

    February 6, 2021

  2. There are three kinds of people those that make things happen those that watch things happen and those who dont know whats happening.

    April 15, 2021

Your email address will not be published. Required fields are marked *