close

Zambetul este esenta optimismului!

Este dimineață. Mă trezesc cu o poftă de viață și mulțumesc Lui Dumnezeu că sunt aici. Trăiesc ceea ce am visat și visul a prins contur. Este o minune să fac ceea ce simt și să trăiesc totul intens ca și cum azi este ultima zi pe Pământ. Ieri m-a fulgerat o întrebare scurtă: Ce mă face să zâmbesc în fiecare zi și totuși o fac zi de zi? Să spun sau să nu spun?mă gândeam. Am spus-o până la urmă cu voce tare. 🙂

Iubesc să zâmbesc când fac ceea ce îmi place. Mă încarcă. Mă înalță. Simt că pășesc pe nori. Oare ce este mai frumos pe lumea aceasta decât să faci ceea ce intuiția te ghidează? Să visezi ceea ce ești și să pui în aplicare în ziua care vine? În lumea mea oamenii sunt ghidați de inimă, unde se preia controlul cu totul. Jumătățile nu au prioritate. Inima cere totul: dedicare, acțiune, devotament, perseverență, loialitate, organizare și timp de calitate. Iubești ceea ce faci, suflet frumos?

Iubesc să zâmbesc când salut, când privesc ochii unei persoane și mi se răspunde înapoi zâmbind. Ce poate fi mai frumos decât un zâmbet? Ador momentele când pur și simplu vorbesc cu o persoană și zâmbetul își face apariția la timpul potrivit. Când acea persoană începe să conducă discuția spre o parte negativă a ființei sale, vine cel mai frumos cadou. Acea parte pozitivă care există în noi și o lăsăm la suprafață doar pentru momentele-cheie. De ce facem asta? De ce congelăm ceva atât de magic? Lasă tot ce este mai frumos să te cuprindă cu totul. Când ai salutat zâmbind? 

Iubesc să zâmbesc când îmbrățișez. Simt cum inima este înconjurată de iubire. Cum să nu îmi placă? Ce poate fi mai frumos decât să te conectezi la ființa din fața ta? Avem atâta iubire în noi și gesturile ne pot ajuta doar când noi ne exprimăm hotărât și clar. Cu fiecare atingere ne apropiem de sufletul din fața noastră. Unii o fac superficial, tu să te apropii cu căldură. Orice semn de iubire reduce simptomele depresiei, fricii, singurătății și stresului. Când ai îmbrățișat ultima dată, suflet frumos? 

Iubesc să zâmbesc când dansez. Dansând simt că plutesc. Chiar săptămâna trecută m-a întrebat o doamnă cum îmi place să dansez. Închizi ochii Mihaela și simți pașii? Ori deschizi ochii și zâmbești cu tot trupul trezind la viață tot ce nu s-a mișcat de mult timp prin tine? Hmm..ador să zâmbesc când dansez și să mă scufund în lumea mea unde fiecare pas are o emoție. Fiecare vers îl trăiesc și simt că fac parte din acel film al celui care cântă. Uneori plâng de fericire și deseori mă comport ca un copil care a descoperit pentru prima dată pașii de dans. Ador să fiu eu, insămi orice aș face. Zâmbești când dansezi, suflet frumos?

Iubesc să zâmbesc cu totul: minte, trup și suflet când sunt în sânul familiei. Acolo simt că Dumnezeu mă ține în brațele Lui. Simt acea liniște care nu o simt când sunt departe de ei. Lângă ei sunt o altă ea, tăcută și cea care observă. Îmi place să-i ascult, să le observ fețele și să mă pun în ultimul rând pentru a-i vedea pe toți așa cum sunt ei. Fiecare zâmbet de a lor scoate tot ce este mai frumos din mine. Când fericirea lor este mai importantă decât fericirea mea, acolo este iubire. O iubire necondiționată și fără măsură. Cine esti în sânul familiei? 

Iubesc să zâmbesc când văd oameni care se iubesc cu adevărat. Acea iubire autentică care se vede în ochii lor. Onestitatea și valorile bogate ce i-au apropiat din ce în ce mai mult unul de celălalt. Multe persoane mă întreabă, oare mai există? Există pentru că îi pot vedea. A ta privire pe unde este rătăcită? Șlefuiește acea parte emoțională care crede în iubire și fă-o să devină atât de puternică încât ochii tăi să privească doar ceea ce tu crezi și doar ce tu simți. Când ești iubire, devii iubire.

Iubesc să zâmbesc când găsesc o carte numai bună de citit în câteva zile. Din ce în ce mai multe cărți încep să apară atunci când sunt pregătită să primesc mesajul. Când mă aștept mai puțin, se întâmplă minunea. De obicei începe cu vocile din capul meu care își pun mii de întrebări ca răspunsul să vină printr-o carte. Mai nou observ din ce în ce mai multe persoane din jurul meu care nu mai citise de mult timp și incep să caute cartea potrivită. Nu există cartea potrivită, ci apare cartea la momentul potrivit. Fiecare moment vine cu o emoție și cu o trăire care este îmbrățișat de magia mesajului transmis prin carte. Ce carte ți-a marcat existența?

Iubesc să zâmbesc când mă trezesc cu dor de ducă. Spontan iau rucsacul și aparatul foto și pornesc la drum. Când simt chemarea, las totul și mă las purtată de ceea ce mă trăiește. Fiecare aventură care trece prin viața mea, trezește necunoscutul din mine. Mă provoacă să mă descoper din ce în ce mai mult. Mă provoacă la acțiune, la o schimbare și de obicei atitudinea prinde aripi. Orice experiență este binevenită atât timp cât sunt deschisă să invăț, să fiu din ce în ce mai bună și să acționez conform viziunii mele.

Cu multă iubire, Mihaela Rîbu


Your email address will not be published. Required fields are marked *