Un film este o scriere în imagini.
Privește imaginile și regăsește-te printre ele. Te vei descoperi mai bun, mai puternic, mai dornic de a face fapte extraordinare și care să conteze pentru cei dragi sufletului tău. Te vei descoperi așa cum ești.
Descoperă-te. Află. Iubește-te.
1.Wonder
În acest surpriză lovit de Lionsgate, cu Julia Roberts și Owen Wilson, tânărul Auggie Pullman (Jacob Tremblay of Room) se naște cu deformații faciale congenitale, destinate în mod karmic să navigheze pe drumurile de ridicol și agresiune. O poveste sensibilă, umanistă, care ne antrenează în practicile spirituale de toleranță, acceptare și dragoste de sine necondiționată, Wonder ne îndeamnă în cele din urmă să credem că oamenii pot fi buni.
2. Nosso Lar
Nosso Lar este un film ce ne prezintă în mod accesibil şi simbolic o realitate suprafizică, pe care, posibil, o vom întâlni după moarte. Este unul dintre puţinele pelicule ce descriu întâmplările unui suflet plecat în lumea de apoi, strădaniile sale de a se purifica de gunoiul mental acumulat în viaţa de om, munca sa continuă de a deveni folositor Universului. Filmul ne prezintă, simplu şi clar, fundamentele mesajului spiritist şi ne aduce în inimi un mesaj de optimism şi speranţă. O dată la 6 luni îl revăd cu același interes și îl parcurg cu sufletul la gură. Merită a fi revăzut de mai multe ori!
3. Și viața continuă
ŞI VIAŢA CONTINUĂ analizează încrengătura de legături karmice, afecte puternice şi fapte imorale în care sunt prinşi membrii a două familii. Personajele principale sunt Evelina şi Ernesto, răpuşi aproape simultan de aceeaşi boală necruţătoare. Se regăsesc în lumea spiritelor, unde se familiarizează cu noile realităţi subtile, îşi reconsideră viaţa petrecută în trup uman şi înţeleg complexitatea relaţiilor karmice dintre rudele şi prietenii rămaşi în lumea celor vii. Cele două spirite încearcă să-i ajute pe cei dragi cu sfaturi binevoitoare şi învaţă să-şi învingă pornirile sentimentale nepotrivite, preluate din viaţa lor terestră abia încheiată. În final înţelepciunea divină decide închiderea conturilor karmice într-un mod surprinzător: uciderea şi ura sunt compensate prin naştere şi iubire de prunci.
4. Pay it forward
Ca orice copil, Trevor crede în bunătatea fiinţei umane şi este hotărât să schimbe lumea în bine. Şi chiar reuşeşte. O temă de studii sociale, primită de la profesorul său la şcoală, îi dă copilului ideea de a promova un “joc” prin care tu să faci 3 fapte bune la trei oameni străini, iar ei să nu te răsplătească pe tine, ci să facă, la rândul lor, 3 fapte bune altor persoane străine. Schema sa piramidală are un succes extraordinar şi este descoperită de un reporter, prins şi el în “joc”. Intervievat, Trevor spune că oamenii sunt prea temători să-şi schimbe propriile vieţi pentru a face din lume un loc mai bun pentru toţi. El însă dovedeşte ulterior că este dispus la sacrificul suprem pentru a-şi susţine iniţiativa. În final, mişcarea socială cuprinde întreaga ţară, sute de oameni venind să-l omagieze pe băiat.
5. The Celestine Prophecy
Un tânăr pleacă într-o aventură în Peru, în căutarea unor manuscrise vechi, cunoscute drept “Profeţia de la Celestine”. Este vorba de prezicerea unei transformări uriaşe în societatea omenească, o renaştere de natură pur spirituală. La început sceptic şi nesigur, personajul principal observă că, odată cu fiecare pas şi persoană întâlnită, el devine tot mai treaz, mai conştient de sine şi de lume. Film de acţiune bazat pe cartea “Profeţiile de la Celestine” a lui James Redfield.
6. The Shift
Învăţătorul spiritual Wayne Dyer îşi prezintă ideile legate de schimbarea perspectivei egotice cu una a Sinelui Divin, mai extinsă, relaxată şi inspirată. În paralel, filmul prezintă câteva poveşti de viaţă care exemplifică “momentul critic” generator al transformării interioare, de la Ambiţie la Sensul vieţii.
7. Conversații cu Dumnezeu
Filmul “Conversaţii cu Dumnezeu” este povestea adevărată a lui Neale Donald Walsch, cel care a inspirat şi a schimbat în bine vieţile a milioane de oameni de pe tot întinsul planetei. Călătoria sa iniţiatică începe cu un accident de maşină şi pierderea slujbei, devenind treptat, dintr-un om obişnuit, un vagabond fără acoperiş deasupra capului, luptându-se să supravieţuiască. Iar când lucrurile păreau că se îmbunătăţesc, un nou eşec. Neale, furios şi amărât, îi scrie lui Dumnezeu nişte întrebări fundamentale. În ciuda neîncrederii sale, Neale chiar primeşte răspunsurile! Conversaţiile care urmează sfârşesc prin a fi un best seller, tradus în zeci de limbi…O carte citită și recitită. Merită descoperită și să o aveți cu voi. În această carte, orice întrebare are un răspuns.
8. Yes Man – Un cuvânt poate schimba totul
Yes Man este o comedie romantică, fără a face exces de momente amuzante, dar abundă în optimism şi bună-dispoziţie. Lui Jim Carrey îi reuşeşte unul dintre cele mai bune, mai normale şi mai umane roluri. În concluzie, “Yes Man” este un film decent, inspirat, cu un mesaj foarte optimist: nu lăsa viaţa să treacă pe lângă tine!
9. Luptătorul pașnic
Un izvor de înţelepciune şi profunzime, “Peaceful Warrior” este un omagiu adus puterii spiritului uman de a trece peste limitele impuse de forţa destinului şi de a construi lucruri semnificative în viaţă. Ecranizarea cărţii ,,Cartea Luptătorului Pașnic” de Dan Millman este un film metaforă. El povesteşte despre un gimnast talentat care suferă un accident, dar se ambiţionează să revină în arena sportivă, folosindu-şi puterea minţii pentru a realiza acest adevărat miracol. De fapt, filmul ne vorbeşte despre noi înşine, fiecare spectator! Noi suntem – sau ar trebui să fim – luptătorul paşnic, cel care se luptă cu limitele şi nefericirea propriului ego.
10. Omul care cunoștea infinitul
Un film care ne emoţionează şi ne înnobilează sufletul despre viaţa şi cariera academică a genialului matematician indian Srinivasa Ramanujan şi prietenia cu mentorul său, eminentul şi excentricul profesor Hardy de la Universitatea Cambridge.
Este povestea incredibilă a unui geniu unic şi deseori neînţeles, ale cărui teorii matematice au revoluţionat şi continuă să revoluţioneze lumea ştiinţifică. De exemplu, funcţia lui Ramanujan (cu cele 24 de moduri ale sale, fiecare corespunzând unui tip de vibraţii ale stringului), dă consistenţă actualei teorii a superstringurilor. Un alt exemplu, abia în anul 2002 a fost demonstrată o teorie visată de Ramanujan pe patul de moarte, în 1920, la 32 de ani, care poate fi acum folosită la explicarea comportamentului găurilor negre din cosmos.
Cum adică “visată”? Conform propriilor mărturisiri, inspiraţiile geniale îi veneau de la Zeiţa tutelară a familiei sale hinduse, uneori primind pe ecranul mental viziuni cu conţinut matematic complex. Prin urmare, Ramanujan nu era doar un matematician sclipitor şi dedicat, ci şi un ales al Spiritelor superioare pentru a primi şi decodifica informaţii ştiinţifice complet noi. A fost un “matematician medium”, un trimis al Zeilor pentru a aduce muritorilor lumina marii cunoaşterii.
11. Povestea lui Dumnezeu
Cine este Dumnezeu? De unde venim? De ce există răul? Ce se întâmplă atunci când murim? Fiecare om de pe pământ s-a întrebat aceste lucruri la un moment dat și, cel mai probabil, fiecare a găsit un răspuns diferit. În această primăvară, National Geographic Channel și Revelations Entertainment prezintă serialul senzațional Povestea lui Dumnezeu, cu Morgan Freeman, produs de Morgan Freeman, Lori McCreary și James Younger, și ne invită să pornim într-o călătorie în jurul lumii pentru a explora diferite culturi și religii în încercarea de a descoperi sensul vieții, pe Dumnezeu și răspunsurile la toate marile întrebări aferente.
Cu multă iubire, Mihaela Rîbu.
NO COMMENT