close

Legenda despre Dumnezeu

 

În India există o legendă despre Dumnezeu, Brahma, care spune că acesta se simțea foarte singur. Nimic în afara lui Brahma nu mai exista, așa că acesta era plictisit. Brahma s-a decis să joace un joc, dar nu avea cu cine. De aceea, el a creat o zeiță frumoasă, Maya, pentru a avea cu cine să se joace. Când Brahma i-a spus pentru ce a creat-o, Maya i-a răspuns: ,,Bine, îți propun un joc minunat, dar va trebui să faci ce îți spun eu”. Brahma  a fost de acord și urmând instrucțiunile Mayei, a creat întregul univers: soarele și stelele, luna și planetele. Apoi a creat viața pe pământ: animalele, oceanele, atmosfera, totul.

Atunci Maya i-a răspuns:

Ce frumoasă este această lume a iluziei pe care ai creat-o. Acum aș dori să creezi o specie de animal care să fie suficient de inteligent încât să poată aprecia creația ta.

Astfel, Brahma l-a creat pe om. După ce și-a terminat creația, el a întrebat-o pe Maya când va începe jocul.

O să-l începem chiar acum, i-a răspuns ea, după care l-a luat pe Brahma și l-a tăiat în mii de bucățele minuscule.  A așezat apoi câte o asemenea bucățică din Brahma în trupul fiecărui om și a spus: ,, Acum, jocul poate începe! Am să te fac să uiți cine ești, iar tu vei încerca să te redescoperi pe sine! ” Și astfel, Maya a creat Visul, iar Brahma continuă să încerce până astăzi să-și amintească cine este. Brahma se află în interiorul vostru, iar Maya este cea care vă împiedică să vă aduceți aminte de acest lucru.

Când se trezește din Vis, omul redevine Brahma și își dă seama că este divin. El se uită însă la ceilalți, se recunoaște în ei pe sine și spune: ,,Bine, eu m-am trezit, dar ce se întâmplă cu ceilalți?” Acum el cunoaște trucul Mayei și le poate spune adevărul celor din jur, în speranța că și aceștia se vor trezi. Doi oameni trezi la o petrecere se pot distra mult mai mult decât unul singur. Dacă mai apare unul, este și mai bine. Începeți așadar cu dumneavoastră. Ceilalți vor începe apoi și ei să se schimbe, până când toți participanții la petrecere se vor trezi.

Cu multă iubire, Mihaela Rîbu


Your email address will not be published. Required fields are marked *