close

Cum iti faci timp sa faci de toate?

Libera. Imi place sa comunic si sa povestesc cu toti cei pe care ii intalnesc si astfel ajung la anumite revelatii intrebandu-i. Acum a fost randul meu sa fiu intrebata de 2 persoane: Cum reusesc sa fac atat de multe lucruri? Lucrezi?ma intreaba. Da, lucrez. Totusi, cum reusesti? insista. M-a luat prin surprindere intrebarea aceasta si am raspuns cu o intrebare: Crezi ca tu nu ai putea sa-ti faci timp pentru aceste mici lucruri ale vietii? ,,Da, as putea. Dar imi pierd repede focusul, imi spuse. Cateodata cred ca iubitul meu ma tine pe loc.”

Aceasta este perspectiva lor de a vedea lucrurile. A mea perspectiva este ca in fiecare zi fac cate putin din toate. Imi place sa-mi stimulez mintea constant. Dansez, gatesc, citesc, ma uit la un film si apoi filozofez pe un subiect din film unde cateodata plang sau scriu un articol, apoi mai gasesc 5 minute sa deschid o carte la intamplare pentru a merge la somn cu deschidere totala a subconstientului. Imi place sa ma hranesc bine: mental si spiritual. Cu cat mai mult citesc, cu atat mai multe portaluri se deschid.

O zi din viata mea  atunci cand nu lucrez este descrisa astfel:

Primul pas este sa vad cat e ceasul. Sa-mi organizez mental ceea ce vreau sa fac si scopul acestei zile. Azi, de exemplu mi-am propus sa ajut o persoana si am intrebat: ,,Cum pot sa servesc azi?”

Al doilea pas. Am pornit sa-mi fac cafea si un suc de portocale si astfel am deschis cartea care era langa pat si am savurat-o timp de 20 minute. Plus citate si poze pe retelele de socializare. 🙂 Am ajutat un prieten cu un numar de telefon doar mi-am propus sa servesc aproapele, nu?

Al treilea pas. Mi-am amintit ca am programare la dentist si am inceput in 30 de minute pregatirea si pe pasi de dans totul a curs lin, adica latino 🙂 si plina de energie am pornit la drum.

Al patrulea pas. Ajunsa la cabinet, tipa de la receptie m-a complimentat pentru puloverul galben si astfel am inceput sa vorbim. De la culori am ajuns la oameni, de la oameni la carti si astfel i-am recomandat 2 carti. Dupa consultatie mi-a transmis ca le-a comandat si de abia asteapta sa ajunga. Am mai stat 20 de minute si am povestit in profunzime cum oamenii prefera superficialitatea in locul emotiilor si ca totul incepe cu noi, insine. Am fost surpinsa placut de deschiderea lor spre acest subiect si mi-au spus ca de abia asteapta sa ne vedem data viitoare. 🙂

Al cincilea pas. Am pornit spre magazine unde am facut cumparaturi si organizare prin casa. Masa de seara, o discutie cu familia, un film si apoi somn.

In fiecare zi poti planta o samanta a viitorului, cum spune Geshe Michael Roach in cartea sa: Karma Iubirii. Azi poti face acel pas care crezi ca este cel mai potrivit pentru tine si avand grija de el in fiecare zi cate 5-10 minute, poti reusi. Mic cu mic se face mare, cum obisnuia bunica mea sa ne spuna. 

Cu multa iubire, Mihaela Rîbu


Your email address will not be published. Required fields are marked *